Simptomi buđenja

Simptomi buđenja

Je li buđenje samo novi luckasti trend? Dešavaju li vam se neobjašnjive stvari koje vas samo zbunjuju, i mislite li da ludite? Koji su to najčešći prijavljeni simptomi buđenja?

Proces takozvanog buđenja, awakening-a ili ascension-a je proces dizanja razine svijesti i uspinjanja Kundalini energije uz kičmu, a globalno je intenzivnije zavladao u proteklih nekoliko godina usljed određenih energetskih promjena i katalizatora kojima ste i sami mogli svjedočiti. Tokom životnih lekcija, duhovnih iskustava i određenih dešavanja koje ubrzavaju taj proces, sam put zna biti i poprilično nezgodan. Nekome je taj proces postepen i nježan, dok je nekome spontan i buran, ali srećom imamo na raspolaganju iskustva ljudi koji su te faze već prošli. Sama ova stranica je tu dijelom sa namjerom da aktivira i pomogne pri procesu buđenja onima kojima se to dešava, a koji možda ni ne znaju da su u tom procesu.

Kundalini, prana, qi, chi, ili ki je životna energija u svima nama, predstavljena kao zmija koja je sklupčana na samom dnu, koja čeka da se aktivira i vine u visine. Znam šta vjerovatno mislite – zmija, zar ona nije zavarala Evu u Bibliji? Ako svete knjige, mitologiju i folklor posmatramo doslovno, onda nas to može dovesti do poprilično morbidnog i depresivnog pogleda na svijet koji nam čak nema puno smisla, ali ako ih posmatramo sa gnostičkog aspekta znanja i vidimo kakva ih mudrost zapravo povezuje, konačno nam mogu imati smisla. Tako Jakovljeva (Ya’ qub u islamu) ljestvica do raja možda i nije doslovno drveno pomagalo dimnjačara, nego alegorija na kičmu i uspon životne energije do prosvjetljenja preko 33 pršljena, kao što to famozni simbol medicine Kaducej ili Hermesov štap predstavlja usponom dva polariteta zmija (Ida i Pingala) uz štap, odnosno kičmeni stub, sve do epifize gdje se postiže prosvjetljenje koje je simbolizirano krilima, a pojavljuje se u brojnim mitologijama.

Kaducej, odnosno Hermesov štap

Prilikom aktiviranja Kundalini energije i uspona kroz više energetske centre, dolazi do brojnih procesa i reakcija, što fizičkih, što duhovnih i energetskih. Pogled na svijet se mijenja, vidici postaju otvoreni za širi spektar pogleda i informacija, a i sama DNK biva unaprijeđena da poprimi sve te informacije. Međutim, pošto naše životne navike, uvjerenja i sav nakupljeni teret znaju stvarati određene blokade u fizičkim i energetskim tijelima, snaga ove energije može izazivati i neke neprijatnije senzacije prilikom procesa čišćenja.

Napomena: Ovo posmatrajte kao usputni okvirni vodič, a ne kao zamjenu za doktora. Ako imate neke od ovih simptoma, u svakom slučaju provjerite sa doktorom ili odgovarajućim stručnjakom, ali vam oni mogu poslužiti u slučaju da kod doktora niste dobili adekvatan odgovor, a dešavaju vam se malo “neobičnije” situacije.

Neki od simptoma su:

Promjene u spavanju, nesanica ili potreba za dužim spavanjem, te nasumična buđenja, pogotovo između 1 i 4 ujutro kada je po cirkadijalnom ritmu lučenje melatonina najjače.

Povećan broj sinhroniciteta (značajnih slučajnosti po Carl Gustav Jungu), i česta pojava neobičnih kombinacija brojeva, poput 11:11 na satu, 222, 333, 444 na tablicama i ostalim izvorima i slično.

Postavljanje pitanja “Ludim li?” 🙂

Fluktuacije u tjelesnoj temperaturi, povećana osjetljivost na hladnoću ili toplotu, te periodi ekstremne hladnoće ili toplote u tijelu ili ekstremitetima i problemi sa cirkulacijom. Talasi znojenja i topla energija u predjelu energetskih centara.

Bizarni snovi.

Promjene u ishrani. Neka hrana vam može odjednom postati odbojna ili možete razviti alergiju na nju, dok druga može postati privlačnija, te neobjašnjive promjene u tjelesnoj težini.

Simptomi prehlade koji se misteriozno pojave i nestanu. Promjene u osjetljivosti čula njuha, te problemi sa alergijama i sinusima (Ako ovo čitate u vrijeme epidemije, pandemije ili sezone alergija, ignorirajte, molim vas)

Generalni bolovi i napetost u tijelu koji nisu izazvani ozljedom ili bolešću, i neobične promjene i osipi na koži. Problemi sa probavom, apetitom i mučninom. Glavobolje, pritisak, električni i/ili pulsirajući osjećaj u predjelu čela, sredine glave ili tjemena. Vibracije, električne senzacije i pojačan statički elektricitet, te nagli grčevi i trzanja različitih dijelova tijela.

Palpitacije srca.

Nespretnost, vrtoglavica i gubitak koordinacije u vremenu i prostoru.

Povećan interni monolog i maštanje. Nasumični hiperaktivni naleti energije i inspiracije, napadi panike, anksioznosti, ubrzana mentalna aktivnost i nepovezane razbacane misli, te periodi intenzivne frustracije, bijesa ili razdražljivosti. Pored toga, nemogućnost koncentriranja na osnovne linearne informacije s vremena na vrijeme.

Osjećaj dubokog mira, ljubavi i međusobne povezanosti između svih živih bića.

Povećana potreba za odlaskom u prirodu ili mirnija okruženja, te introvertnije tendencije i potrebe za samoćom.

Osjećaj otuđenosti, izoliranosti, te gubitak osjećaja identiteta i potreba za odlaskom “kući” iako nemate predstavu gdje bi to moglo biti (Ovo nemojte pomiješati sa suicidalnim tendencijama)

Nagle promjene u poslu, interesima, prijateljima, hobijima ili nagla želja za selidbom na drugu lokaciju.

Promjene u osjetljivosti čula, pištanje u ušima i poteškoće u govoru.

Situacije koje biste inače nazvali paranormalnim, poput povećane telepatije sa ostalim ljudima i životinjama, te mogućnost da se vide energetska polja oko ljudi, životinja i predmeta. Određene “vidovnjačke” sposobnosti gdje jednostavno “znate” šta će se dogoditi prije nego što se dogodi, te pojačana intuicija. Čujete zvukove i informacije koje ne dolaze iz 3D realnosti. Električni uređaji se kvare u vašoj blizini, i sijalice znaju da trepere ili pregore. Osjećaj da niste sami, ili vidite određene siluete i energije. (Ne bojte se, sigurni ste)

Déjà vu.

Promjene u teksturi i brzini rasta noktiju ili dlaka.

Iznenadan interes za teme vezane za duhovnost. Gledanje filmova ili slušanje muzike sa spiritualnom tematikom.

Osjećaj da imate višu svrhu i da ste ovdje došli sa posebnom misijom. (Upozorenje da ovo ne preraste u takozvani mesijanski kompleks)

Još jednom da napomenemo – neki izolirani simptomi mogu biti od nekog ozbiljnijeg problema koji nema veze sa procesom buđenja, i u svakom slučaju to provjerite kod doktora, ali ako vam se većina ovih simptoma dešava i mislite da ludite, možete se malo opustiti i ohrabriti, jer se ovo dešava mnogim ljudima i niste sami.

Ako prolazite kroz ovaj proces, treba vam određena struktura za lakše navigiranje. Učite, istražujte, meditirajte, pijte puno vode i pokušajte da se što bolje brinete o svom tijelu. Ne morate mu dodatno otežati proces svojim nezdravim navikama. Dišite duboko, stanite na loptu, i ne dozvolite da vam preraste u psihozu. Takozvani monkey brain će biti malo intenzivniji na početku, ali treba vremena i adaptacije da se to sve slegne.

5 1 glas
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare